Zimski pejzaž – sastav

Zimski pejzaž – sastav

Kada prođe kišovita jesen, tada dođe hladna i duga zima. Zima je godišnje doba koje svima na neki način veoma drago, zima u srcima svih ljudi zauzima posebno mesto. Zima sa sobom donosi puno čarolija koje se mogu ogledati u raznim igrama, naročito deca obožavaju zimu, jer ona je kao stvorena za nestašne dečije igre. Zima je ledena kraljica koja svojom lepotom oduševljava sve, u rukama zime je čarobni štapić koji sve pretvara u studen i belinu. Ukoliko ste u školi dobili domaći zadatak da napišete sastav na temu o zimskom pejzažu, kao primer možete iskoristiti i pogledati neki od navedenih sastava:

Zimski pejzaž – sastav

Došla je zima i unela je u naš svet puno beline i čarolije koja je svuda oko nas. Zima je na mom prozoru nacrtala svoje umetničko delo, zima je sve ofarbala u belo. Kuda god da pogledaš vidiš samo belinu, kuda god da odeš osetiš huk hladnog vetra koji je kriv za naše crvene obraze. Zimski pejzaž je čaroban i sastoji se od brojnih slika koje su naslikane snegom i ledom. Zima predstavlja umetnost koja ne zna za granicu, sve u vezi zime je prelepo i veoma interesantno.

Svuda oko nas je sneg, brdo u daljini je svoje zelene površine zamenilo snežnim pokrivačem koji je prekrio sve. Na vrhu tog brda ostalo je jedno usamljeno drvo sa čijih grana se vijori sneg koji polagano klizi i pada na tlo. Sa krovova vise ogromne ledenice koje nam govore da je noć bila veoma hladna i da je zima pokazala svoje oštre zube. Po ulici je led koji svojim sjajem očarava moje oči i taj led predstavlja razlog naše sreće i radosti. Po tom ledu sa svojim drugarima sam se ponekada satima klizao i igrao najlepših igara. Celokupna slika zime budila je u meni najlepše i najnežnije osećaje. Obožavam da gledam kako sneg pada sa neba, čaroban je osećaj gledati nežne bele pahulje koje lepršaju i tope se u vazduhu. Te pahulje su simbol nečeg nedostižnog, nečeg što je prelepo i netaknuto. Zima odiše lepotom i kuda god da pogledaš na svojoj koži možeš osetiti njenu bajkovitost. Zima je godišnje doba koje poseduje ogromnu lepotu i koje je u svakom pogledu veoma posebno. Zima u meni budi osećaj bezbrižnosti i svakoga dana iznova uživam u svim zimskim igrarijama. Zima obožava da crta i pravi razne figure, zima od snega i leda može napraviti razne stvari koje su predivne. Po drveću su svuda tragovi snega koji se veselo smeju i koji će se ubrzo pridružiti ostalom snegu koji leži na tlu. Sama hladnoća zime daje posebni efekat koji je tajanstven i čaroban. Obožavam da u hladnim zimskim danima stojim kraj kamina i gledam nepregledne zimske pejzaže koje je zima nacrtala svojom veštom rukom.

Ne postoji lepše od zimskog pejzaža, on je poseban i savršen i sve u njemu je prelepo i savršeno. Zima svojom maštom uvek pronađe način da izmami osmehe na našim licima, zima je poput čarobnjaka koji sve pretvara u igru, radost i smeh. Nijedno godišnje doba se ne može porediti sa zimom, zima je po mom mišljenju idilično godišnje doba koje je stvoreno za zabavu i druženje i zbog toga je jako volim. Zimski pejzaž je nešto najlepše što čovek može da doživi i oseti i zaista obožavam da uživam u njemu.

Zimski pejzaž – drugi sastav

Zima nam svima donosi poklone u kojima je puno snega i pahulja belih koje predstavljaju našu sreću. Zima je tu da nas usreći i da nam pokaže kako i hladni dani mogu biti puni radosti i topline. Svakodnevno, zima nas oduševljava svojom lepotom i stavlja nam do znanja da je ona snežna kraljica prirode. Zima svojim čarobnim moćima može pretvoriti čitav svet u beskrajno belu površinu koja je pokrivena snegom. Volim kada je zima i kada mogu da uživam u snegu, volim da gledam prelepe zimske pejzaže koji su svuda oko nas.

Oduvek me je radovala činjenica da dolazi zima i da pada prvi sneg. Prvi sneg je za mene nešto što je od neprocenjive vrednosti, prvi sneg je poput skrivenog blaga koji uvek iznova uzburka moje srce. Kada dođe zima moje oči mogu da vide najlepše prizore koje samo zima može da napravi. Zima ima običaj da sve prekrije svojom belinom i da sakrije sve ono što je nevažno. Zima ima svoj ledeni plan i u svakom trenutku želi da svojom lepotom osvoji naša srca. Moje srce je oduvek pripadalo zimi i prosto ne mogu da odolim njenoj lepoti. Čim ugledam sneg i osetim kako zimska hladnoća klizi po mojoj koži, u meni se probudi želja za uživanjem. Volim da gledam prirodu oko sebe koja je u zimskom periodu veoma interesantna. Zima prirodi daruje neku novu boju, neku novu svetlost, zima prirodi daruje nešto zaista fascinantno. Volim da krišom gledam životinjice koje su izašle iz svog skrovišta i koje se raduju snegu i po njemu veselo trčkaraju. Tada znam da baš svi uživaju u zimi i njenim lepotama. Zima nam govori da je za sreću potrebno veoma malo, zima nam govori da je čovek srećan kada uživa u nečemu što voli. Volim zimu i zima je moja sreća, volim sve boje zime, volim svaki trag u snegu, volim svaku nežnu pahulju koja pada sa neba. Zima zna šta moje srce voli i zbog toga mi svakodnevno poklanja najlepše prizore u kojima preovladava zimska idila. Zimski pejzaš je sinonim za zadovoljstvo, zimski pejzaž oslikava lepotu prirode na najbolji mogući način.

Oduvek sam voleo da razgledam prirodu u kojoj vlada slika zime, nežna belina proširuje moje vidike i umiruje moju dušu. Obožavam kada je bela boja svuda, obožavam kada se čitav svet pretvori u jednu ogromnu grudvu koja je sačinjena od snega. Neopisiv je osećaj kada je svuda miris zime i kada se u dugim zimskim noćima čuje talasanje vetra koji sa sobom nosi gomilu snega. Reč zima se može poistovetiti sa čarolijom, zima može da učini da se osećamo lepo kao u nekoj bajci. Zimski dani su veoma dragi mom biću i prelepi zimski pejzaži će uvek ostati u mom najlepšem sećanju.

 

 

 

 

6 Comments

  1. Omer January 20, 2021 Reply
  2. Kralj ozbiljan January 23, 2021 Reply
  3. Kralj ozbiljan January 23, 2021 Reply
  4. Kralj ozbiljan January 23, 2021 Reply
  5. lana February 23, 2021 Reply
  6. Nejla April 21, 2021 Reply

Leave a Reply