Sastavi za srednju skolu

sastavi za srednju skolu za pismene zadatke

Sastavi za srednju školu

Blog Školski kutak, napravili smo za sve učenike od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole. Blog je nastao u želji da vam ponudimo nešto bolje i drugačije u odnosu na druge sajtove ovog tipa. Ono sa čime smo počeli rad ovog bloga i što će definitivno i u vremenu koje je ispred nas biti prioritet jesu sastavi iz srpskog jezika za sve učenike. Budući da je blog tek na početku svoga rada, najveći broj sastava koje ćete pronaći ovde namenjeni su učenicima osnovne škole. Ovom prilikom želimo da vam stavimo do znanja da će to tako biti smao na početku i kako naš blog bude napredovao, tako ćemo postavkjati i veći broj sastava za sve uzraste, te nemojte shvatiti osnovce kao prioritet, oba uzrasta su nam podjednako važna.
Za sada na blogu možete pronaći sastave na temu Božića, sastave o tome Šta je sreća, Šta je Ljubav, onda Putovanje koje ću pamtiti. Još jednom napominjemo da ćemo u narednom periodu povećati broj sastava, kao i raznovrsnost tema.

Ako pogledate neki od naših članaka na određene teme, videćete da svaki članak sadrži po dva sastava, odnosno dva primera kako bi trebalo da izgleda sastav na zadatu temu u naslovu. Neki su sastavi pisani u muškom rodu, neki u ženskom, ali ne dajte da vas to spreči da upotrebite sastave ako vam se oni dopadaju, samo izmenite rod (i recimo stvari poput „igrao sam fudbal“, jer malo se ređe sreću devojčice koje igraju ili treniraju fudbal, pa one to mogu zameniti nekim baletom, folklolorom ili drugim plesom).
Pored toga u pojedinim sastavima nalaze se imena, recimo prijatelja, članova porodice, ljudi iz okruženja. I to je ono, što je normalno da možete promeniti. Mi smo namerno stavili imena, jer bi izuzimanje značilo neku vrstu univerzalnosti i opštosti, a onda bi sami satavi imali drugačiji koncept i možda bi to uticalo na visinu ocene učenika, a naša je želja da svima pomognemo.
U slučaju da imate neki predlog, pitanje ili sugestiju, ili vam je potreban sastav na temu koju niste pronašli na našem blogu, pišite nam.

Želimo Vam puno sreće u školovanju i obrazovanju i nadamo se da će Vam naš blog biti od koristi.

 

 

2 Comments

  1. Miletić October 8, 2018 Reply
  2. Miletić Danijela October 8, 2018 Reply

Leave a Reply